Štika na víně po vídeňsku
50 min.
Ingredience
- 4kusyCibule
- 1lžíceOlej stolní
- 1lžičkaSůl
- 3špetkyTymián sušený
- 1,5lžičkyPaprika mletá sladká
- 750gramůRajčata
- 200gramůSlanina vepřová
- 1stroužekČesnek
- 1kilogramŠtika obecná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
445 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
26 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
4 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Jednu větší štiku vykucháme, očistíme, odstraníme šupiny a omyjeme. Osušíme ji a povrch potřeme citronovou šťávou.
- 2Spařená rajčata oloupeme, zbavíme semínek a rozkrojíme na čtvrtky.
- 3Oloupeme cibuli a rovněž rozkrojíme na čtvrtky.
- 4Štiku osolíme, posypeme sladkou paprikou a vložíme do zapékací mísy, kterou jsme předem vymastili olejem. Rybu obložíme dokola čtvrtkami cibule a rajčat.
- 5Lehce ještě vše osolíme, přidáme utřený česnek a tymián. Na povrch štiky položíme tenké plátky slaniny a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme asi 30 minut. V průběhu pečení rybu několikrát podlijeme malým množstvím horké vody.
- 6Štiku podáváme s vařeným bramborem a hlávkovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.