Štika na víně po vídeňsku

50 min.
Rakousko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
445 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
26 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
4 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jednu větší štiku vykucháme, očistíme, odstraníme šupiny a omyjeme. Osušíme ji a povrch potřeme citronovou šťávou.
  • 2
    Spařená rajčata oloupeme, zbavíme semínek a rozkrojíme na čtvrtky.
  • 3
    Oloupeme cibuli a rovněž rozkrojíme na čtvrtky.
  • 4
    Štiku osolíme, posypeme sladkou paprikou a vložíme do zapékací mísy, kterou jsme předem vymastili olejem. Rybu obložíme dokola čtvrtkami cibule a rajčat.
  • 5
    Lehce ještě vše osolíme, přidáme utřený česnek a tymián. Na povrch štiky položíme tenké plátky slaniny a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme asi 30 minut. V průběhu pečení rybu několikrát podlijeme malým množstvím horké vody.
  • 6
    Štiku podáváme s vařeným bramborem a hlávkovým salátem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.