Štika nazeleno
60 min.
Ingredience
- 1000gramůŠtika obecná
- 2litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 100gramůZelenina kořenová
- 30gramůMáslo čerstvé
- 2lžícePetržel - nať
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
261 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
12 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
820 mg
Cukr
84 mg
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté porce štiky nakrájíme na větší kousky a spolu s nakrájenou kořenovou zeleninou uvaříme v osolené vodě doměkka.
- 2Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vývarem z ryby a za stálého míchání uvaříme polohustou omáčku. Vmícháme nasekanou petrželku.
- 3Nakonec do omáčky vlijeme rozkvedlané žloutky a přidáme kousky štiky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.