Štika pečená
40 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 1kilogramŠtika obecná
- 1lžícePetržel - nať
- 1kusCitrony
- 1lžíceCitronová šťáva
- 100gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
314 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
22 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
1 g
Cukr
39 mg
Postup přípravy
- 1Ze štiky odstraníme šupiny, vykucháme ji, omyjeme, osolíme a pokapeme citrónovou šťávou.
- 2U hřbetní ploutve uděláme několik zářezů, do kterých vložíme půlkolečka citrónu bez jader.
- 3V pekáči rozehřejeme máslo, štiku na něj vložíme a během pečení štiku často potíráme máslem.
- 4Štiku podáváme posypanou petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.