Štika pečená s bramborami

55 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
699 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
43 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Štiku vykucháme, očistíme, omyjeme, hlavu a ploutve neodřezáváme, rybu použijeme celou. Štiku posypeme solí, mletou paprikou a potřeme citronovou šťávou, dáme chvíli stranou uležet. Cibuli nakrájíme nadrobno, brambory očistíme a nakrájíme na plátky, slaninu na menší hranolky.
  • 2
    V pekáči rozpustíme máslo, přisypeme cibuli a krátce osmahneme. Štiku protkneme slaninou, vložíme do pekáče na cibuli, obložíme plátky brambor, zalijeme smetanou a dáme péct.
  • 3
    Pečeme ve vyhřáté troubě asi 1/2 hodiny. Štiku servírujeme rovnou z trouby v pekáči, ve kterém se pekla.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.