Štika pečená s bramborami
55 min.
Ingredience
- 1500gramůŠtika obecná
- 600gramůBrambory
- 500mililitrůSmetana zakysaná 14%
- 60gramůSlanina vepřová
- 60gramůCibule
- 15gramůPaprika mletá sladká
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 10gramůSůl
- 80gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
699 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
43 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Štiku vykucháme, očistíme, omyjeme, hlavu a ploutve neodřezáváme, rybu použijeme celou. Štiku posypeme solí, mletou paprikou a potřeme citronovou šťávou, dáme chvíli stranou uležet. Cibuli nakrájíme nadrobno, brambory očistíme a nakrájíme na plátky, slaninu na menší hranolky.
- 2V pekáči rozpustíme máslo, přisypeme cibuli a krátce osmahneme. Štiku protkneme slaninou, vložíme do pekáče na cibuli, obložíme plátky brambor, zalijeme smetanou a dáme péct.
- 3Pečeme ve vyhřáté troubě asi 1/2 hodiny. Štiku servírujeme rovnou z trouby v pekáči, ve kterém se pekla.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.