Štika po uzenářsku
55 min.
Ingredience
- 1decilitrVíno bílé
- 2lžíceCitronová šťáva
- 100gramůSlanina vepřová
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 1decilitrSmetana 12% (konzumní)
- 100gramůŠunka dušená
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1kilogramŠtika obecná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
517 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
38 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
33 mg
Cukr
318 mg
Postup přípravy
- 1Očištěnou štiku hustě protkneme nudličkami slaniny a šunky.
- 2Rybu přes síto zaprášíme moukou smíchanou se solí a pepřem a opečeme ji na másle.
- 3Podlijeme vínem, smetanou a dusíme doměkka.
- 4Před podáváním pokapeme štiku citronovou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.