Štika s celerem
50 min.
Ingredience
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 150mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 250gramůCeler bulvový
- 1lžičkaSůl
- 1,5litryVoda pitná
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 1lžíceCukr krupice
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 800gramůŠtika obecná
- 0,5šálekVíno bílé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
344 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
18 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Do 1,5 l vody přidáme cukr, sůl, ocet a přivedeme do varu. Do vařící marinády vložíme oloupaný, na plátky nakrájený celer a uvaříme doměkka. Celer scedíme a vývarem zalijeme očištěné, osolené porce štiky. Zvolna je vaříme asi 15 minut.
- 2Měkké porce vyjmeme, vývar zahustíme jíškou připravenou z másla a mouky, zředíme vínem a smetanou a povaříme na hustou omáčku. Nakonec vmícháme žloutek.
- 3Porce štiky upravíme na talíře, obložíme celerem a přelijeme omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.