Štika s celerem

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
344 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
18 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do 1,5 l vody přidáme cukr, sůl, ocet a přivedeme do varu. Do vařící marinády vložíme oloupaný, na plátky nakrájený celer a uvaříme doměkka. Celer scedíme a vývarem zalijeme očištěné, osolené porce štiky. Zvolna je vaříme asi 15 minut.
  • 2
    Měkké porce vyjmeme, vývar zahustíme jíškou připravenou z másla a mouky, zředíme vínem a smetanou a povaříme na hustou omáčku. Nakonec vmícháme žloutek.
  • 3
    Porce štiky upravíme na talíře, obložíme celerem a přelijeme omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.