Štika s vinným cibulovým máslem

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
338 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
22 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce vlijeme vodu a víno, přidáme oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli a mrkev, snítku petrželky, feferonky, osolíme, okořeníme a chvíli povaříme. Necháme vychladnout.
  • 2
    Do vychladlého vývaru vložíme očištěné a omyté porce štiky a vaříme je doměkka.
  • 3
    Příprava másla: Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zalijeme vínem a vaříme tak dlouho, až bude cibule úplně měkká a víno se vyvaří. K teplé cibulové kaši po částech přidáváme máslo a šleháme do zhoustnutí.
  • 4
    Porce štiky upravíme na talíře a přelijeme připraveným máslem.
  • 5
    Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.