Štika s vinným cibulovým máslem
50 min.
Ingredience
- vinné cibulové máslo
- 100mililitrůVíno bílé
- 1kusCibule
- 600mililitrůVoda pitná
- 600gramůŠtika obecná
- 1kusCibule
- 1kusMrkev kořen
- 1kusBobkový list
- 1lžičkaSůl
- 1kusPetržel - nať
- 2kusyFeferony
- 100mililitrůVíno bílé
- 100gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
338 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
22 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce vlijeme vodu a víno, přidáme oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli a mrkev, snítku petrželky, feferonky, osolíme, okořeníme a chvíli povaříme. Necháme vychladnout.
- 2Do vychladlého vývaru vložíme očištěné a omyté porce štiky a vaříme je doměkka.
- 3Příprava másla: Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zalijeme vínem a vaříme tak dlouho, až bude cibule úplně měkká a víno se vyvaří. K teplé cibulové kaši po částech přidáváme máslo a šleháme do zhoustnutí.
- 4Porce štiky upravíme na talíře a přelijeme připraveným máslem.
- 5Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.