Štika se zakysanou smetanou
40 min.
Ingredience
- 1000gramůŠtika obecná
- 200mililitrůVývar rybí
- 60gramůCibule
- 250mililitrůSmetana zakysaná 14%
- 20gramůKopr čerstvý
- 50gramůMáslo čerstvé
- 20gramůJíška hotová světlá
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
330 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
21 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
559 mg
Cukr
681 mg
Postup přípravy
- 1Štiku omyjeme, očistíme a naporcujeme. Cibuli nakrájíme nadrobno, kopr posekáme najemno.
- 2V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibulku, necháme zesklovatět, přiložíme štičí maso, osolíme a z obou stran zvolna osmažíme. Podlijeme trochou vývaru, podusíme a přilijeme zakysanou smetanu. Na mírném ohni podusíme asi 10 minut. Rybu vyjmeme, omáčku zahustíme světlou jíškou, provaříme, dochutíme solí, pepřem, přidáme posekaný kopr a odstavíme.
- 3Porce štiky upravíme na talíře a přelijeme smetanovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.