Štika se zeleninou
50 min.
Ingredience
- 100gramůMrkev kořen
- 100gramůČervená řepa
- 1kusCibule
- 750gramůBrambory
- 1lžičkaSůl
- 125mililitrůMléko plnotučné
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1litrVoda pitná
- 1000gramůŠtika obecná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
357 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
11 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou mrkev, cibuli a červenou řepu nakrájíme na kolečka, oloupané brambory nakrájíme na čtvrtky.
- 2Zeleninu urovnáme na dno kastrolu a poklademe omytými porcemi ryby. Zalijeme vodou tak, aby porce byly zakryty, osolíme a zvolna vaříme.
- 3Kastrolem občas potřeseme, aby se zelenina nepřipálila. Krátce před koncem vaření přilijeme mléko a přidáme máslo.
- 4Porce štiky upravíme na nahřáté talíře a obložíme zeleninou a bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.