Štika v bílé omáčce
50 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 200gramůZelenina kořenová
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaNové koření mleté
- 1lžícePetržel - nať
- 0,25litrSmetana 12% (konzumní)
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1kilogramŠtika obecná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
199 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
11 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
730 mg
Vápník
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou štiku naporcujeme a vložíme na 5 minut do osolené vroucí vody. Po vyjmutí ji osušíme.
- 2V 1 l vody uvaříme drobně nakrájenou kořenovou zeleninu a prolisujeme ji. Přimícháme jíšku připravenou z másla a mouky, přidáme koření a v omáčce rybu uvaříme.
- 3Nakonec přidáme jemně nasekanou petrželku a přilijeme kyselou smetanu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.