Stockholmský hovězí gratin s lososem
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 600gramůHovězí svíčková
- 1lžíceKopr čerstvý
- 150gramůLosos uzený
- 1šálekOlej stolní
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100mililitrůZakysaná smetana
- 1lžičkaHořčice kremžská
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 4lžíceSýr Eidam cihla 40%
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
917 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
72 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
484 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou a odblaněnou svíčkovou nakrájíme na nudličky, osmažíme spolu s nasekanou cibulí na oleji, osolíme, opepříme a zaprášíme moukou. Vše orestujeme a přidáme smetanu, hořčici a nasekaný kopr. Krátce podusíme a odstavíme z plotny.
- 2Přimícháme na nudličky nakrájeného lososa, vše dáme do zapékací mísy a zasypeme nastrouhaným sýrem. Zapečeme pod rozpáleným grilem v troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.