Štóla s čokoládou a cukrem
70 min.
Ingredience
- 1špetkaPudinkový prášek - vanilkový
- 4kusyVejce slepičí
- 90gramůMouka polohrubá
- 1špetkaSůl
- 2lžíceCukr moučkový
- 160gramůMáslo čerstvé
- 170gramůČokoláda hořká
- 180gramůMandle
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
646 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
50 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
6 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Ve vodní lázni rozpustíme na kousky nalámanou čokoládu se 150g másla. Mícháme metličkou dokud se ingredience zcela nespojí.
- 2Rozklepeme vejce a oddělíme žloutky a bílky. K bílkům přidáme špetku soli a ušleháme tuhý sníh. Přidáme vanilkový prášek a cukr a směs odložíme stranou.
- 3Ve vodní lázni v míse smícháme žloutky, moučkový cukr a mleté mandle. Poté mísu vyjmeme z vody, přidáme 80g mouky, směs důkladně promícháme a opatrě vmícháme sníh z bílků.
- 4Troubu předehřejeme na 230C.
- 5Těsto vlijeme do formy na biskupský chlebíček, vymazané a vysypané moukou. Pečeme 10 minut, poté snížíme teplotu na 210C a pečeme ještě 20 minut.
- 6Hotovou štolu ihned vyklopíme. Necháme vychladnout, nakrájíme na plátky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.