Šťouchané brambory s cuketou a bylinkami
40 min.
Ingredience
- 750gramůBrambory
- 1,5litryVoda pitná
- 1,5lžičkySůl
- 12lžičekKmín celý
- 250gramůCuketa
- 1lžícePažitka
- 1lžícePetržel - nať
- Restovaná cibulka
- 1kusCibule lahůdková
- 1lžíceMáslo
- 100mililitrůMléko plnotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
214 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
6 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
8 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyté a oloupané nové brambory nakrájíme na kostky, dáme je vařit přibližně s 1l vody. Ochutíme je solí (1.5 lžičky) a kmínem. Vaříme je 15 - 20 minut doměkka.
- 2Mezitím omytou cuketu oloupeme (jako okurku) a dužinu pokrájíme na kostičky. Pažitku s petrželkou a mladou jarní cibulku omyjeme a vodu setřepeme. Bylinky pokrájíme nadrobno a odložíme do misky. Cibulku i s natí nakrájíme na tenké kroužky. V pánvi si rozehřejeme 1 lžíci másla a cibulku na něm orestujeme téměř dozlatova. Restujeme ji přibližně 2 minuty.
- 3Přibližně 2-3 minuty před dovařením brambor přidáme do vody pokrájenou cuketu. Vodu z brambor slejeme, pak do brambor přilejeme horké mléko, přidáme 1 lžíci másla a rozšťoucháme je. Nakonec přimícháme pokrájené bylinky s orestovanou cibulkou, podle chuti brambory dosolíme a hned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.