Šťovík ve smetanové omáčce

35 min.
Evropa

Ingredience

    • 500gramůŠťovík
    • 30gramůTuk
    • 30gramůAnglická slanina
    • 1špetkaSůl
    • 5lžicZakysaná smetana
    • 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 200mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
174 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
13 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
1 g
Cukr
284 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme a nasekáme šťovík.
  • 2
    Světlou jíšku připravíme z tuku a mouky, přidáme šťovík, promícháme. Zalijeme malým množstvím vody a chvíli provaříme.
  • 3
    Nakrájíme slaninu a vyškvaříme.
  • 4
    Přidáme k šťovíku, osolíme a zjemníme zakysanou smetanou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.