Štramberské uši
30 min.
Ingredience
- 0,5lžičkaHřebíček
- 0,5lžičkaAnýz mletý
- 250gramůCukr moučkový
- 0,5lžičkaBadyán
- 1špetkaNové koření celé
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaSoda jedlá
- 2lžíceMed včelí
- 2lžičkySkořice mletá
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3kusyVejce slepičí
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
525 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
4 g
Sacharidy
109 g
Vláknina
3 g
Cukr
46 g
Postup přípravy
- 1Všechny přísady smícháme a vypracujeme těsto, které necháme odležet v chladnu 24 hodin.
- 2Pak ho vyválíme na placku silnou asi 3 mm a vykrajujeme z ní větší oválky.
- 3Upečeme je rychle na vymaštěném plechu. Ještě horké je stočíme do ruliček a vkládáme do hrnečků nebo skleniček, aby se, než vychladnou, znovu nerozevíraly.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.