Střapačky s hlávkovým zelím
80 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžičkySůl
- 1000gramůZelí hlávkové bílé
- 150gramůMáslo čerstvé
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
590 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
32 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
11 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Hlávkové zelí očistíme a nadrobno nakrouháme. V hrnci rozpustíme 50 g másla, přidáme zelí, osolíme a dusíme pod pokličkou doměkka.
- 2Oloupané brambory nastrouháme, osolíme, přisypeme hladkou mouku, vypracujeme těsto. Z těsta oddělujeme nožem malé halušky a vhazujeme je do osolené vařící vody. Když vyplavou na povrch, vyjmeme je a vsypeme do hrnce se zelím.
- 3Pokrm polijeme zbylým rozpuštěným máslem a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.