Střapaté knedlíky z cukety
37 min.
Ingredience
- 400gramůBrambory
- 200gramůCuketa
- 300gramůBrambory vařené ve slupce
- 150gramůMouka pšeničná hrubá
- 20mililitrůOlej rostlinný
- 4lžícePšeničná krupice
- 1lžíceSolamyl
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžičkySůl
- 4litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
386 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
9 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Syrové brambory a cuketu oloupeme, jemně nastrouháme do mísy a po několika minutách zlehka vymačkáme přebytečnou vodu. Přidáme oloupané, jemně nastrouhané brambory a za stálého míchání přisypáváme mouku s krupicí. Nakonec vmícháme vejce a škrobovou moučku. Vše dobře promícháme. Z těsta vykrajujeme lžící namočenou v horké vodě malé knedlíky, které vhazujeme do hrnce s vroucí osolenou vodou. Za občasného zamíchání vaříme 10-12 minut. Uvařené knedlíky vyjmeme a pokapeme olejem. Podáváme jako samostatný pokrm nebo jako přílohu k masům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.