Středně velký bílý chléb z domácí pekárny

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
301 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
1 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
223 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu a ocet, na ni přisypeme mouku s kmínem, uprostřed uděláme malý důlek a do něj rozdrobíme čerstvé droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, do protilehlého rohu cukr.
  • 2
    Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme základní program pro bochník o váze 0,5 kg a středně propečenou kůrku.
  • 3
    Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb z ní opatrně vyklepneme, přikryjeme čistou utěrkou a necháme pomalu vychladnout.
  • 4
    Kráječem na chleba můžeme krájet už krátce po upečení, pro krájení nožem by ale měl být studený.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
pá 31. 7. 2015
Středně velký bílý chléb z domácí pekárny
Klasický, jednochuchý a nenáročný chléb z domácí pekárny. Já mouku proseju přes síto aby se provzdušnila, smíchám hned se solí, cukrem, kmínem - dala jsem menší zarovnanou lžičku drceného a lžičku celého, a vsypu do nádoby pekárny. Nahoru rozdrobím čerstvé droždí. Vodu jsem si zvykla spíš vážit než odměřovat, je to přesnější. Tady jsem jí dala o trochu méně, asi o 3 cl. Jinak se musí dosypat trochu mouky. POZOR !!! V receptu je uvedeno 12 kávových lžiček soli, což je strašně moc. Dávám 2 zarovnané lžičky!!!