Středomořské sardinky
33 min.
Ingredience
- 12kusůSardinka obecná
- 12špetekTymián čerstvý
- 3lžíceCitronová šťáva
- 4lžíceOlej olivový
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
255 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
23 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
212 mg
Cukr
117 mg
Postup přípravy
- 1Očistíme a vykucháme ryby. Ze sardinek seškrábeme šupiny, omyjeme a necháme osušit. Do břišní dutiny ryb dáme špetku tymiánu. Sardinky přendáme do nekovové mísy, osolíme a opepříme.
- 2V misce smícháme olej, citronovou šťávu, směsí přelijeme sardinky.
- 3Necháme je marinovat v lednici 30 minut. Poté je vyndáme z marinády a dáme na mřížku grilu a grilujeme po každé straně 4 minuty. Občas je potřeme marinádou.
- 4Sardinky podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.