Středomořský rybí vývar
80 min.
Ingredience
- 2kilogramyKapr obecný
- 3litryVoda pitná
- 4kusyRajčata
- 2kusyFenykl sladký - hlíza
- 1kusPórek
- 125mililitrůVíno bílé
- 1kusTymián čerstvý
- 1kusCeler řapíkatý
- 2stroužkyČesnek
- 1kusPetržel kudrnka
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
758 kcal
Bílkoviny
93 g
Tuky
29 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
7 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Rybí odřezky a kosti důkladně opláchneme pod studenou vodou, abychom případně odstranili zbytky krve. Vložíme je do velikého hrnce a zalijeme vodou. Přidáme špetku soli a začneme vařit. Voda by však neměla zcela přijít k varu.
- 2V průběhu vaření sbíráme z povrchu pěnu, která se nám zde vytvoří. Teplotu vaření zmírníme na minimum a bez pokličky vaříme zhruba 30 minut.
- 3Rajčata, fenykl, česnek a pórek nakrájíme na velké kousky a pórek důkladně propláchneme vodou. Rybí vývar procedíme do čistého hrnce, zachycené části již nepoužijeme. Vložíme připravenou zeleninu, bouquet garni (svázaný tymián, petrželka a řapíkatý celer) a přilijeme víno. Zvolna přivedeme k varu, pokud se nám na povrchu vytvoří pěna, tak ji sebereme.
- 4Zmírníme teplotu vaření, částečně přikryjeme pokličkou a vaříme zhruba 30 minut, aby nám v hrnci zbyly 2 litry vývaru. Hotový vývar přecedíme do mísy, necháme vychladnout a vložíme do lednice, kde nám v přikryté nádobě vydrží 2 dny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.