Stroganoff z vepřového masa
60 min.
Ingredience
- 2kusyMrkev kořen
- 2lžíceProtlak rajčatový sterilovaný
- 0,25lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 120mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 400mililitrůVoda pitná
- 1kusCibule
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1000gramůVepřová kýta
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
738 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
53 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Maso nakrájíme na nudličky. Oloupanou mrkev nakrájíme na jemné nudličky.
- 2Na oleji s máslem zpěníme cibuli, přidáme maso a restujeme. K orestovanému masu přimícháme protlak, zarestujeme, osolíme, opepříme a zalijeme částí vody, aby bylo maso ponořené. Na mírném plameni dusíme doměkka, podle potřeby přiléváme vodu.
- 3Na závěr přidáme k masu mrkev a zahustíme moukou rozmíchanou ve smetaně.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.