Stroganov z hovězí svíčkové
30 min.
Ingredience
- 500gramůHovězí svíčková
- 1kusCibule
- 250gramůJogurt bílý
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 3lžíceKečup ostrý
- 70mililitrůOlej slunečnicový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
295 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
16 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
369 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omytou svíčkovou rozkrájíme přes vlákno na plátky, naklepeme a krájíme na středně silné nudličky. Zprudka (za stálého míchání) maso osmahneme v hrnci na rozpáleném oleji. Vložíme drobně nasekanou cibuli, vše ochutíme solí, pepřem. Jogurt smícháme s moukou a kečupem. Dobře metlou prošleháme na hladkou hmotu bez hrudek a zalijeme jí maso. Dobře promícháme, chvilku podusíme.
- 2Teplé jídlo rozdělíme na talíře a s vhodnou přílohou podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.