Štrůdl s jablky a ořechy
65 min.
Ingredience
- 200gramůMouka polohrubá
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 25mililitrůOcet vinný
- 100mililitrůOlej olivový
- 100mililitrůVoda pitná
- 60gramůStrouhanka
- 800gramůJablka
- 100gramůOřechy vlašské
- 50gramůRozinky tmavé
- 50gramůCukr moučkový
- 1špetkaSůl
- 25gramůTuk
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
592 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
35 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
5 g
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme mouku, přidáme žloutky, špetku soli, přilijeme ocet, olej, vodu a vypracujeme hladké těsto. Rozpůlíme a vyválíme dva pláty. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, nastrouháme nahrubo, promícháme s nadrcenými ořechy, rozinkami, strouhankou, rovnoměrně poklademe na pláty těsta, zavineme, konce zpevníme, položíme na tukem vymaštěný plech, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při střední teplotě asi 35 minut. Štrůdly necháme vychladnout, nakrájíme na řezy a posypeme moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 2. 11. 2015
Štrůdl s jablky a ořechy
Vyborný recept pro podzimní náladu. Jablk máme letos ze zahrádky spoustu a tak se výborně hodí ke zpracování sladkého moučníku. Recept je velice jednoduchý, rychlý a snadný. Zejména v době,kdy nemáme po ruce hotové listové těsto. Odzkoušeno a mohu doporučit. Akorát já dávám přednost pečícímu papíru před vymaštěným plechem.