Štrůdl tažený
55 min.
Ingredience
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaSůl
- 1lžíceOlej rostlinný
- 120mililitrůVoda pitná
- 10kusůJablka
- 50gramůStrouhanka
- 50gramůOřechy vlašské
- 3kusyCukr skořicový
- 2lžíceMáslo jihočeské
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
789 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
20 g
Sacharidy
147 g
Vláknina
14 g
Cukr
53 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme hladkou mouku se špetkou soli, přilijeme rostlinný olej, vlažnou vodu a vytvoříme těsto, které zakryjeme utěrkou a necháme v pokojové teplotě odpočinout 30 minut.
- 2Poté těsto vytahujeme na pomoučněné utěrce v tenký plát.
- 3Posypeme strouhankou, rozprostřeme nastrouhaná jablka, posypeme ořechy a skořicovým cukrem.
- 4Plát stočíme do štrůdlu a dáme na plech, který jsme vyložili pečícím papírem.
- 5V předehřáté troubě pečeme závin potřený rozpuštěným máslem při teplotě 170°C. Během pečení občas štrůdl potřeme máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.