Štrůdl tažený

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
789 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
20 g
Sacharidy
147 g
Vláknina
14 g
Cukr
53 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse smícháme hladkou mouku se špetkou soli, přilijeme rostlinný olej, vlažnou vodu a vytvoříme těsto, které zakryjeme utěrkou a necháme v pokojové teplotě odpočinout 30 minut.
  • 2
    Poté těsto vytahujeme na pomoučněné utěrce v tenký plát.
  • 3
    Posypeme strouhankou, rozprostřeme nastrouhaná jablka, posypeme ořechy a skořicovým cukrem.
  • 4
    Plát stočíme do štrůdlu a dáme na plech, který jsme vyložili pečícím papírem.
  • 5
    V předehřáté troubě pečeme závin potřený rozpuštěným máslem při teplotě 170°C. Během pečení občas štrůdl potřeme máslem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.