Studená brynzová omáčka
10 min.
Ingredience
- 250gramůZakysaná smetana
- 200gramůSýr Brynza
- 100gramůŽervé
- 1decilitrMléko plnotučné
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 20gramůKopr čerstvý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
343 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
30 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
218 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Zakysanou smetanu, brynzu a žervé v mixéru rozmixujeme na hladkou hmotu. Dochutíme solí, pepřem, mletou paprikou. Nakonec do omáčky přidáme drobně nasekaný kopr a rozředíme ji podle potřeby studeným mlékem.
- 2Hotovou omáčku z mixéru přeložíme do vhodné uzavíratelné nádoby a udržujeme v lednici. Těsně před podáváním porcujeme na talíře.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.