Studená hrášková polévka
50 min.
Ingredience
- 500gramůHrášek mražený
- 1kusCibule
- 1kusBrambory
- 0,5kusSalát hlávkový
- 0,5lžičkaPepř černý celý
- 1lžíceMáta
- 1litrVývar drůbeží
- 4lžíceJogurt nízkotučný
- 1lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
452 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
8 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme a na kostky pokrájíme cibuli a velkou bramboru, na proužky rozkrájíme ½ hlávky salátu, umeleme pepř, z čerstvé máty oddělíme 4 lístky na ozdobu a zbytek posekáme.
- 2V rendlíku na rozehřátém oleji necháme zesklovatět cibuli, pak přilijeme drůbeží vývar, přidáme brambory, hrášek, hlávkový salát a mátu a přikryté dusíme 20 minut. Když jsou brambory měkké, polévku opepříme, odstavíme a necháme vychladnout.
- 3Polévkovou směs pak dohladka rozmixujeme, přelijeme do mísy a zakrytou necháme alespoň 2 hodiny chladit.
- 4Studenou polévku rozmícháme, rozdělíme na talíře a porce servírujeme se lžící bílého nízkotučného jogurtu a ozdobené lístkem máty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.