Studená kořeněná rajská polévka

15 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
84 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
3 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očistíme a omyjeme zeleninu a naťe: 1 lahůdkovou cibulku, 2 stroužky česneku, 500g zralých rajčat, 4 lžíce lístků z petržele a 1 lžíci libečkových listů, 1 malou chilli papričku, z které vyškrabeme zrníčka. Vše pokrájíme nadrobno, dáme do mixéru, přidáme na kousky pokrájená sušená rajčata, 50ml vody, po špetce pepř, nové koření a muškátový oříšek.
  • 2
    Vše dobře rozmixujeme, podle chuti polévku dosolíme nebo i trošku osladíme 1-2 lžičkami cukru.
  • 3
    Polévku nalijeme do talířů, ozdobíme omytou, nadrobno pokrájenou petrželkou kudrkou a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.