Studená kořeněná rajská polévka
15 min.
Ingredience
- 1kusCibulka lahůdková
- 2stroužkyČesnek
- 500gramůRajčata
- 4lžícePetržel hladkolistá
- 1lžíceLibeček
- 1kusChilli paprička
- 3kusyRajčata sušená Bio
- 50mililitrůVoda pitná
- 1špetkaPepř bílý
- 1špetkaNové koření mleté
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 2lžičkyCukr třtinový
- 2lžícePetržel kudrnka
- 0,5lžičkaSůl mořská
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
84 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
3 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Očistíme a omyjeme zeleninu a naťe: 1 lahůdkovou cibulku, 2 stroužky česneku, 500g zralých rajčat, 4 lžíce lístků z petržele a 1 lžíci libečkových listů, 1 malou chilli papričku, z které vyškrabeme zrníčka. Vše pokrájíme nadrobno, dáme do mixéru, přidáme na kousky pokrájená sušená rajčata, 50ml vody, po špetce pepř, nové koření a muškátový oříšek.
- 2Vše dobře rozmixujeme, podle chuti polévku dosolíme nebo i trošku osladíme 1-2 lžičkami cukru.
- 3Polévku nalijeme do talířů, ozdobíme omytou, nadrobno pokrájenou petrželkou kudrkou a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.