Studená mrkvová polévka s jogurtem, šunkou a kiwi

55 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
241 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
9 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
8 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve větším hrnci na rozpáleném oleji orestujeme asi 5 minut očištěnou nadrobno nakrájenou mrkev, nadrobno nakrájenou cibuli, nadrobno nakrájený řapíkatý celer, potom přidáme čerstvý nasekaný koriandr, zalijeme 1 litrem vody a 20 minut vaříme doměkka pod poklicí.
  • 2
    Zeleninu s trochou vývaru dáme do mixéru a rozmixujeme dohladka.
  • 3
    Přidáme ke směsi tolik vývaru, abychom měli konzistenci, kterou si přejeme a vše promícháme. Takto připravenou polévku přelijeme do mísy, až zchladne, vmícháme jogurt a dáme odležet do ledničky.
  • 4
    Před servírováním na pánvi lehce osmažíme 1 minutu šunku pokrájenou na nudličky. Polévku podáváme v miskách ozdobenou šunkou, kostičkami kiwi a nakrájenou syrovou mrkví.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.