Studená mrkvová polévka s jogurtem, šunkou a kiwi
55 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2lžíceOlej olivový
- 2kusyCeler řapíkatý
- 1lžíceKoriandr čerstvý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyKiwi
- 1litrVoda pitná
- 1000gramůMrkev kořen
- 120gramůŠunka dušená
- 175mililitrůŘecký jogurt
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
241 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
9 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
8 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Ve větším hrnci na rozpáleném oleji orestujeme asi 5 minut očištěnou nadrobno nakrájenou mrkev, nadrobno nakrájenou cibuli, nadrobno nakrájený řapíkatý celer, potom přidáme čerstvý nasekaný koriandr, zalijeme 1 litrem vody a 20 minut vaříme doměkka pod poklicí.
- 2Zeleninu s trochou vývaru dáme do mixéru a rozmixujeme dohladka.
- 3Přidáme ke směsi tolik vývaru, abychom měli konzistenci, kterou si přejeme a vše promícháme. Takto připravenou polévku přelijeme do mísy, až zchladne, vmícháme jogurt a dáme odležet do ledničky.
- 4Před servírováním na pánvi lehce osmažíme 1 minutu šunku pokrájenou na nudličky. Polévku podáváme v miskách ozdobenou šunkou, kostičkami kiwi a nakrájenou syrovou mrkví.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.