Studená okurkovo-melounová polévka
40 min.
Ingredience
- 1kilogramOkurka salátová
- 50gramůJogurt bílý
- 2kusyJablka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200gramůMeloun vodní
- 1špetkaChilli koření mleté
- 1kusAvokádo
- 1kusMeloun žlutý
- 1lžičkaKopr čerstvý
- 8kusůRajčata sušená sterilovaná
- 0,5kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1431 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
90 g
Sacharidy
168 g
Vláknina
41 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Z okurky vykrojíme pomocí kulatého mininožíku několik kulatých perliček. Poté okurky oloupeme a odkrojíme 4 cca 3-4 cm dlouhé válečky. Lžičkou vydlabeme dužinu, takto nám vzniknou tvary trubiček. Ze zbytků nakrájíme několik tenkých nudliček.
- 2Všechny zbytky pokrájíme na kousky, vložíme do mixéru, ochutíme solí, citronovou šťávou a promixujeme. Přecedíme přes plátno nebo jemný cedník, necháme okapat a vychladíme.
- 3Trubičky a perličky vytvořené z okurek vložíme do pánve, zalijeme vodou, mírně osolíme a necháme krátce projít varem. Po cca 1 minutě vaření vyjmeme a necháme vychladnout.
- 4V misce smícháme jogurt s citronovou šťávou, špetkou soli a sušeným chilli a vyšleháme. Jablka omyjeme, oloupeme, odstraníme jadřince a pokrájíme na jemnou slámu. Pokapeme citronovou šťávou, aby nezměnila barvu. Společně s nakrájenými okurkami přidáme do jogurtu. Z melounové dužiny vykrájíme kulatým nožem malé kuličky.
- 5Do středu každého talíře postavíme okurkovou trubičku a naplníme ji jablečnou slámou. Dokola posypeme perličkami z okurek a melounů a dozdobíme sušenými rajčaty nakrájenými na kostičky. Přilijeme vychlazenou okurkovou šťávu, můžeme dozdobit snítkou kopru a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.