Studená ovocná omáčka ke zvěřině
15 min.
Ingredience
- 150gramůKompot brusinkový
- 50gramůDžem meruňkový
- 2lžíceHořčice bezlepková
- 1lžíceVíno červené
- 4lžícePomerančová šťáva
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 2špetkyCukr krupice
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
208 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
106 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do rendlíku propasírujeme přes síto brusinkový kompot, meruňkový džem a za stálého míchání při mírné teplotě přidáme 2 lžíce bezlepkové hořčice, 1 lžíci červeného vína, 2 - 4 lžíce pomerančové šťávy, 1 - 2 špetky soli a 1 - 2 špetky pepře. Omáčku necháme přejít varem, dochutíme ji cukrem a necháme vychladnout. Podáváme ji ke zvěřině.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.