Studená pěna ze pstruha
30 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 1kusLimetka
- 1lžíceDolin - Vermouth
- 250gramůPstruh
- 2lžíceJogurt bílý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,67hrnekVývar rybí
- 1kusKopr čerstvý
- 1lžičkaProtlak rajčatový
- 6plátkůChléb toastový
- 0,5lžičkaVoda pitná
- 0,5baleníŽelatina v prášku
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
219 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
5 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1V hluboké pánvi vaříme 3 minuty rybí vývar, vermut, limetkovou šťávu a cibuli. Přidáme kůží dospod filety ze pstruha, pánev zakryjeme pokličkou a pstruha dusíme 3 minuty. Potom ho necháme v zakryté pánvi vychladnout. Odstraníme z něj kůži a maso rozebereme na kousky. Tekutinu procedíme a společně s masem rozmixujeme na hladkou pastu. Přendáme ji do misky a vmícháme do ní rajčatový protlak a jogurt, osolíme a opepříme.
- 2Do misky ze žáruvzdorného materiálu nalijeme vodu, přidáme želatinu a necháme 2 minuty nabobtnat, potom misku postavíme nad vroucí vodu a mícháme 2-3 minuty, až se želatina zcela rozpustí. Vlijeme ji za stálého míchání do masového krému a uložíme na 15 minut do chladničky. Jakmile želatina ztuhne, krém z chladničky vyjmeme.
- 3Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme do krému. Formičky vypláchneme studenou vodou a rozdělíme do nich pěnu, přikryjeme a uložíme na 2-3 hodiny do chladničky. Ozdobíme koprem a podáváme s opečenými toasty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.