Studená polévka s hroznovým vínem
30 min.
Ingredience
- 20gramůSolamyl - bramborový škrob
- 2decilitryVoda pitná
- 2litryMošt hroznový
- 300gramůVíno červené
- 1kusMandarinky
- 150gramůCukr moučkový
- 1špetkaCitronová kůra
- 20gramůHřebíček
- 0,5litrVíno portské
- 300gramůHroznové víno
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
591 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
118 g
Vláknina
2 g
Cukr
92 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce vylijeme mošt, přidáme cukr, hřebíček, citrónovou a mandarinkovou kůru a povaříme.
- 2V hrníčku rozšleháme vodu se škrobem, vylijeme do hrnce a tak zahustíme polévku. Odstavíme z plotny, dáme na chladné místo vychladnout a do studené přilijeme víno, přidáme na půlky nakrájené hrozny a opatrně promícháme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.