Studená rajčatová omáčka s bazalkou
20 min.
Ingredience
- 4kusyRajčata
- 500mililitrůJogurt bílý
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 3lžíceBazalka
- 0,13litrSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
200 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
15 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Rajčata spaříme ve vařící vodě, oloupeme, nakrájíme na čtvrtky. Vybereme semínka a rajčata prolisujeme nebo rozmixujeme.
- 2Čerstvou bazalku omyjeme a po okapání nadrobno natrháme.
- 3Jogurt rozšleháme se smetanou, přidáme rajčatové pyré, bazalku, podle chuti osolíme a opepříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.