Studená rajčatová s celerem
0 min.
Ingredience
- 1špetkaCukr krupice
- 1kilogramRajčata
- 1kusCeler bulvový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 5lžicZakysaná smetana
- 1lžíceKopr čerstvý
- 0,75litrVoda pitná
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
318 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
9 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
19 g
Cukr
37 g
Postup přípravy
- 1Hodně zralá rajčata omyjeme, rozkrájíme, přidáme očištěný celer, nakrájený na větší kousky, zalijeme vodou, osolíme a vaříme až se rajčata rozvaří.
- 2Rajčata vyndáme, prolisujeme, celer nakrájíme na kostky a vložíme zpět do vývaru.
- 3Vše necháme vychladnout.
- 4Studenou polévku dosolíme, opepříme, zjemníme cukrem a nalijeme na talíře. Doprostřed každé porce dáme lžíci kysané smetany a posypeme nasekaným koprem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.