Studená rajská polévka s cuketou
50 min.
Ingredience
- 200mililitrůRajčatová šťáva
- 200mililitrůVoda pitná
- 4lžíceMáta
- 1stroužekČesnek
- 1kusCibule
- 0,5lžičkaPepř černý celý
- 2kusyCuketa
- 1litrVývar zeleninový
- 440gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
211 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
8 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Nejprve připravíme rajčatové ledové kostky. Smícháme džus z rajčat s vodou, do každého oddílu osmidílné formy na led vložíme mátový lístek, zalijeme vše rajčatovou směsí a vložíme do mrazničky.
- 2Prolisujeme stroužek česneku, nasekáme zbytek máty, dále oloupeme a na kostičky nakrájíme velkou cibuli, umeleme pepř a středně velké cukety nahrubo nastrouháme.
- 3Ve velkém rendlíku na rozehřátém oleji restujeme cibuli s česnekem, až cibule změkne. Pak přilijeme vývar, přidáme nasekanou mátu, 5 minut povaříme, odstavíme a necháme vychladnout.
- 4Do mixeru vložíme konzervovaná loupaná rajčata i se šťávou, přilijeme vychladlý vývar a vše spolu dohladka rozmixujeme. Směs přelijeme do mísy, přimícháme nastrouhanou cuketu, podle chuti opepříme a přikryté dáme do lednice dobře vychladit.
- 5Do jídelních misek rozdělíme ledové rajčatové kostky, zalijeme je vychlazenou polévkou a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.