Studená šťovíková polévka
30 min.
Ingredience
- 600gramůŠťovík
- 250gramůOkurky nakládané
- 3kusyCibulka jarní
- 200gramůZakysaná smetana
- 1lžičkaSůl
- 1litrHovězí vývar základní
- 1lžíceKopr čerstvý
- 0,5lžíceCukr krupice
- Na vejce
- 3kusyVejce slepičí
- 600mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
194 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
12 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Šťovík opláchneme, necháme okapat a pokrájíme na jemno. Jarní cibulky, okurky a kopr krájíme na drobno. Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme, rozpůlíme. Žloutky rozetřeme, bílky nakrájíme na kostičky.
- 2Šťovík vložíme do vroucího vývaru, vaříme zhruba 8 minut. Poté vývar přecedíme do čistého hrnce, šťovík i vývar dáme vychladit. Následně vmícháme cibulky, okurky, bílky a utřené žloutky, zašleháme smetanu a kopr. Polévku ochutíme solí a cukrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.