Studená ukrajinská vařená sekaná
100 min.
Ingredience
- 1000gramůMaso mleté - mix
- 4lžičkySolamyl
- 100mililitrůMléko polotučné
- 2lžičkySůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 3kusyMrkev kořen
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 3kusyVejce slepičí
- 2litryHovězí vývar základní
- 200mililitrůMajonéza
- 200gramůKřen
- 300gramůČervená řepa
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
629 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
53 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do směsi mletého vepřového a hovězího masa přidáme bramborový škrob rozmíchaný v mléce, sůl a pepř, důkladně zamícháme. Uvaříme mrkev, rozkrájíme ji na kostičky, poté na másle připravíme míchaná vejce, do kterých vařenou mrkev zamícháme.
- 2Na vál rozprostřeme navlhčenou gázu, mletou směs na ni rovnoměrně rozprostřeme. Na maso navrstvíme vejce s mrkví, maso sbalíme do šišky, dobře uhladíme a obalíme gázou.
- 3Šišku vložíme do osoleného vařícího hovězího vývaru a vaříme do měkka. Uvařenou sekanou vyjmeme z hrnce, v gáze ji necháme vychladnout. Studenou sekanou zbavíme gázy a ostrým nožem ji nakrájíme na plátky. Podáváme s majonézou ochucenou křenem a nakládanou červenou řepou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.