Studená višňová polévka
45 min.
Ingredience
- 350gramůVišně
- 2decilitryVoda pitná
- 300gramůSmetana 12% (konzumní)
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceCukr krupice
- 1lžičkaSkořice mletá
- 20gramůCukr vanilka
- 1lžíceMed včelí
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
704 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
19 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
3 g
Cukr
38 g
Postup přípravy
- 1Omyté višně vypeckujeme, rpzkrájíme na malé kousky a vložíme do hrnce, zalijeme vodou, povaříme 5 - 10 minut. Smetanu smícháme spolu s moukou, cukrem, skořicí, vanilkovým cukrem a medem. Smetanovou směs přilijeme k višním, dobře promícháme a povaříme dalších 5 minut (do bodu varu). Ihned stáhneme ze sporáku.
- 2Podle vlastní chuti osolíme a necháme mírně vychladnout. Potom polévku vložíme do lednice, kde ji vychladíme úplně.
- 3Polévku rozdělíme podle porcí do jednotlivých polévkových misek a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.