Studená žampionová omáčka
30 min.
Ingredience
- 4kusyŽampiony čerstvé
- 150gramůMajonéza
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 1lžíceOlej stolní
- 2lžíceMléko polotučné
- 1lžícePažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
333 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
32 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Očištěné žampiony nakrájíme na tenké plátky a podusíme je na oleji doměkka.
- 2Majonézu zředíme mlékem a citronovou šťávou. Přidáme vychladlé žampiony a podle chuti osolíme a osladíme. Nakonec zlehka vmícháme nakrájenou pažitku.
- 3Omáčku podáváme k masům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.