Studené kuře na řecký způsob
80 min.
Ingredience
- 1kusKuře
- 3kusyRajčata
- 20kusůCibulka jarní
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 2lžícePetržel - nať
- 2kusyBobkový list
- 300mililitrůVíno bílé
- 250mililitrůVoda pitná
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 4lžíceOcet vinný
- 2lžičkySůl
- 20mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
719 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
46 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Omyté kuře zcela vykostíme a maso nakrájíme na 2 cm kousky. Rajčata oloupeme a rozdrtíme, jarní cibulky oloupeme, zbavíme tmavé části natě a světlou část nakrájíme na kolečka. Žampiony očistíme a nakrájíme na kostky a nasekáme petrželku.
- 2Kuřecí maso vložíme do hrnce, zalijeme suchým bílým vínem a 250 ml vody, přidáme rajčata, rajský protlak a olej, dále ocet, bobkový list a sůl. Hrnec přikryjeme a dáme na mírný oheň na 40 minut dusit. Přidáme cibulky se žampiony a ještě 15 minut podusíme.
- 3Hotové kuře necháme vystydnout při pokojové teplotě, potom ho v chladničce vychladíme. Před podáváním směs promícháme, rozdělíme na talíře a posypeme sekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.