Studené kuře na řecký způsob

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
719 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
46 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté kuře zcela vykostíme a maso nakrájíme na 2 cm kousky. Rajčata oloupeme a rozdrtíme, jarní cibulky oloupeme, zbavíme tmavé části natě a světlou část nakrájíme na kolečka. Žampiony očistíme a nakrájíme na kostky a nasekáme petrželku.
  • 2
    Kuřecí maso vložíme do hrnce, zalijeme suchým bílým vínem a 250 ml vody, přidáme rajčata, rajský protlak a olej, dále ocet, bobkový list a sůl. Hrnec přikryjeme a dáme na mírný oheň na 40 minut dusit. Přidáme cibulky se žampiony a ještě 15 minut podusíme.
  • 3
    Hotové kuře necháme vystydnout při pokojové teplotě, potom ho v chladničce vychladíme. Před podáváním směs promícháme, rozdělíme na talíře a posypeme sekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.