Studený boršč
90 min.
Ingredience
- 3kusyVejce slepičí
- 1kusOkurka salátová
- 7kusůČervená řepa
- 2lžíceCukr krupice
- 85mililitrůCitronová šťáva
- 6kusůŘedkvička
- 1lžičkaSůl
- 1lžícePažitka
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
433 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
4 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
24 g
Cukr
63 g
Postup přípravy
- 1Řepu dobře omyjeme, odstraníme zvadlé listy a se 2 litry vody a solí vaříme cca 1 hodinu doměkka.
- 2Poté scedíme, vývar dochutíme cukrem a citronovou šťávou.
- 3Vychladlou řepu oloupeme, nasekáme a rozmixujeme s odvarem dohladka. Necháme zcela vychladnout.
- 4Polévku podáváme dozdobenou nadrobno nakrájenou okurkou, nasekanou pažitkou, tenkými plátky ředkvičky a nasekaným, natvrdo uvařeným vejcem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.