Studený boršč

90 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
433 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
4 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
24 g
Cukr
63 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Řepu dobře omyjeme, odstraníme zvadlé listy a se 2 litry vody a solí vaříme cca 1 hodinu doměkka.
  • 2
    Poté scedíme, vývar dochutíme cukrem a citronovou šťávou.
  • 3
    Vychladlou řepu oloupeme, nasekáme a rozmixujeme s odvarem dohladka. Necháme zcela vychladnout.
  • 4
    Polévku podáváme dozdobenou nadrobno nakrájenou okurkou, nasekanou pažitkou, tenkými plátky ředkvičky a nasekaným, natvrdo uvařeným vejcem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.