Studený cuketový krém
18 min.
Ingredience
- 2kusyCuketa
- 1lžíceBazalka
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1litrVoda pitná
- 2kostkyBujon drůbeží bez tuku
- 300gramůJogurt nízkotučný
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
198 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
5 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
562 mg
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Omyté, neoloupané cukety nakrájíme na kolečka, vložíme do pánve s osolenou vroucí vodou a podusíme 8 minut.
- 2V hrnci přivedeme k varu 200ml vody s kostkami bujonu a odstavíme z plotny.
- 3Cukety necháme okapat, propláchneme je studenou vodou, nasypeme do vývaru a vše rozmixujeme. Přilijeme 400ml ledové vody a vmícháme jogurty. Vše promícháme, podle chuti osolíme a opepříme.
- 4Polévku až do podávání uchováme v chladu. Podáváme s kostkami ledu, ozdobíme nasekanou bazalkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.