Studený rýžový krém
40 min.
Ingredience
- 100gramůRýže loupaná
- 1špetkaSůl
- 30gramůCukr krupice
- 1lžičkaCukr vanilka
- 30gramůHrozinky
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 1lžíceVoda pitná
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaSkořice mletá
- 2kusyJablka
- 0,5litrMléko sójové
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
268 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
3 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
3 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Propláchnutou rýži spaříme horkou vodou, mírně osolíme a uvaříme v mléce na hustou kaši. Osladíme ji krupicovým cukrem a ochutíme vanilkovým cukrem.
- 2Ze dvou bílků ušleháme pevný sníh a zlehka jej vmícháme do kaše spolu s rozinkami. Krém rozdělíme do misek a necháme vychladnout.
- 3Oloupaná jablka zbavená jádřinců nakrájíme na kousky, podusíme se lžící vody, citronovou šťávou a skořicí. Směs prolisujeme a mírně osladíme.
- 4Jablečným pyré polijeme krém v miskách a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.