Stuttgartský ovocný chlebíček s ořechy a mandlemi
75 min.
Ingredience
- 500gramůHrušky sušené
- 500gramůŠvestky sušené
- 500gramůFíky sušené
- 110gramůCitronová kůra
- 110gramůPomerančová kůra
- 500gramůOřechy lískové
- 250gramůHrozinky
- 250gramůKorintky
- 250gramůCukr třtinový
- 50gramůSkořice mletá
- 1lžičkaSůl
- 2kostkyDroždí
- 50gramůMandle mleté
- 1hrstOřechy vlašské
- 1kilogramMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaHřebíček
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1398 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
39 g
Sacharidy
252 g
Vláknina
29 g
Cukr
133 g
Postup přípravy
- 1Sušené hrušky, fíky a švestky necháme namáčet ve vodě do druhého dne. Poté scedíme, necháme okapat, zachycenou tekutinu uchováme a ovoce nakrájíme.
- 21/4 l vyluhované vody ohřejeme, přidáme cukr, mouku a droždí, vypracujeme těsto a na teplém místě necháme vykynout. Mezitím sušené ovoce promícháme s rozpůlenými vlašskými ořechy, nasekanými mandlemi a celými lískovými ořechy, citonovou kůrou a kořením a postupně zapracujeme do těsta. Zaprášíme moukou, zakryjeme utěrkou a znovu necháme vykynout.
- 3Těsto rozdělíme na 6 dílů, vytvarujeme z něj bochníčky a zakryté necháme opět kynout několik hodin.
- 4Bochníčky přemístíme na vymazaný plech a v troubě předehřáté na 200 °C pečeme cca 45 minut. Ještě teplé chlebíčky potřeme tekutinou z namáčení, po vychladnutí nakrájíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.