Stuttgartský ovocný chlebíček s ořechy a mandlemi

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1398 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
39 g
Sacharidy
252 g
Vláknina
29 g
Cukr
133 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sušené hrušky, fíky a švestky necháme namáčet ve vodě do druhého dne. Poté scedíme, necháme okapat, zachycenou tekutinu uchováme a ovoce nakrájíme.
  • 2
    1/4 l vyluhované vody ohřejeme, přidáme cukr, mouku a droždí, vypracujeme těsto a na teplém místě necháme vykynout. Mezitím sušené ovoce promícháme s rozpůlenými vlašskými ořechy, nasekanými mandlemi a celými lískovými ořechy, citonovou kůrou a kořením a postupně zapracujeme do těsta. Zaprášíme moukou, zakryjeme utěrkou a znovu necháme vykynout.
  • 3
    Těsto rozdělíme na 6 dílů, vytvarujeme z něj bochníčky a zakryté necháme opět kynout několik hodin.
  • 4
    Bochníčky přemístíme na vymazaný plech a v troubě předehřáté na 200 °C pečeme cca 45 minut. Ještě teplé chlebíčky potřeme tekutinou z namáčení, po vychladnutí nakrájíme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.