Šuang-si z hovězího masa
40 min.
Ingredience
- 300gramůCibule
- 200gramůVejce slepičí
- 150mililitrůOmáčka sójová
- 1000gramůHovězí maso zadní
- 20gramůSůl
- 300gramůŽampiony čerstvé
- 300gramůPórek
- 20gramůChilli koření mleté
- 50gramůČesnek
- 20gramůGlutasol
- 50gramůZázvor celý
- 300mililitrůOlej stolní
- 200mililitrůVíno bílé
- 300gramůPaprika sterilovaná
- 100gramůSolamyl
- 100gramůHouby černé
- 100mililitrůHovězí vývar základní
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
543 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
37 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Hovězí maso opláchneme a nakrájíme na slabé plátky cca 3cm dlouhé. Vložíme je do mísy, osolíme, promícháme s částí máčeného škrobu a s vejci a necháme je v chladničce odležet.
- 2Na pánvi rozehřejeme tuk a plátky masa prudce opečeme. Tuk scedíme a k masu přidáme černé houby, česnek nakrájený na plátky, žampiony, očištěný, opláchnutý a na kostky nakrájený pórek, kapii, jemně nakrájenou cibuli a vše promícháme. Dochutíme čili kořením a mletým zázvorem.
- 3Nakonec vše zalijeme zálivem ze sójové omáčky, vína, glutasolu, zbylého škrobu a vývaru. Vše zamícháme a krátce prohřejeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.