Suchá rýže II

20 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
1

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
540 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
1 g
Sacharidy
119 g
Vláknina
4 g
Vápník
39 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rýži přebereme, na cedníku vypereme v horké i studené vodě. Do silnostěnného kastrolu vlijeme odměřené množství vody, opatrně osolíme, vsypeme rýži a vaříme pomalým varem bez poklice. Jakmile se voda vyvaří,na prst vysoko ode dna, přiklopíme poklicí, pod ni dáme ubrousek a jeho konce nahoře svážeme. Rýže se dodělá v páře. Hotovou postavíme do kastrolu s horkou vodou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.