Suchá rýže II
20 min.
Ingredience
- 1šálekRýže loupaná
- 3šálkyVoda pitná
- 0,25lžičkaSůl
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
540 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
1 g
Sacharidy
119 g
Vláknina
4 g
Vápník
39 mg
Postup přípravy
- 1Rýži přebereme, na cedníku vypereme v horké i studené vodě. Do silnostěnného kastrolu vlijeme odměřené množství vody, opatrně osolíme, vsypeme rýži a vaříme pomalým varem bez poklice. Jakmile se voda vyvaří,na prst vysoko ode dna, přiklopíme poklicí, pod ni dáme ubrousek a jeho konce nahoře svážeme. Rýže se dodělá v páře. Hotovou postavíme do kastrolu s horkou vodou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.