Suchar jemný
50 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 120gramůCukr moučkový
- 120gramůMouka pšeničná hladká
- 1špetkaSůl
- 20gramůSádlo škvařené
- 25gramůStrouhanka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
364 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
11 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
150 mg
Cukr
30 g
Postup přípravy
- 1Do mísy rozklepneme vejce, oddělíme žloutky od bílků, z bílků vyšleháme tuhý sníh. Ke žloutkům přidáme špetku soli, cukr a mouku, vše spolu promícháme a vypracujeme těsto, do kterého nakonec zapracujeme sníh z bílků.
- 2Formu vymažeme sádlem a vysypeme jemnou strouhankou. Vložíme do ní těsto a dáme péct. Pečeme při střední teplotě dozlatova. Suchar vyndáme, necháme vychladnout a nakrájíme na krajíčky, ty vyskládáme na suchý plech, vložíme do trouby a při otevřených dvířkách sušíme. Můžeme také usušit v sušičce na ovoce.
- 3Suchary nesmí navlhnout, jinak nebudou křupavé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.