Suflé s modrým sýrem
60 min.
Ingredience
- 45gramůMáslo čerstvé
- 3lžíceMouka pšeničná hladká
- 250mililitrůMléko polotučné
- 3gramyMuškátový oříšek
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř cayenský
- 370gramůBrokolice
- 45gramůŠalotka
- 45gramůSýr Parmezán
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 175gramůSýr Niva (Rokfór)
- 6kusůVaječný bílek slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
487 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
22 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Rozehřejeme 30 g másla, přidáme mouku, průběžně promícháváme a 1 minutu pražíme. Postupně vlijeme mléko, vaříme a mícháme dohusta. Přimícháme muškátový oříšek, podle chuti kajenský pepř a sůl. Necháme 10 minut chladit.
- 2Růžičky brokolice vaříme 5 minut. Opláchneme je studenou vodou a nahrubo nakrájíme. Rozpálíme máslo, přidáme nasekané šalotky a 3 minuty je zpěníme, až změknou.
- 3Misky na suflé vymažeme máslem. Rozšleháme žloutky a zamícháme je spolu s brokolicí, šalotkami a plísňovým sýrem do vychladlé omáčky.
- 4Z bílků ušleháme pevný sníh. Vmícháme jej zlehka a postupně do sýrové omáčky.
- 5Směs rozdělíme do misek na suflé. Pečeme 30 minut v předehřáté troubě při 180 °C.
- 6Suflé ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.