Šumavská hovězí pečeně
50 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1hrstMouka pšeničná hladká
- 1kusMasox
- 1decilitrVoda pitná
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 150gramůPárky jemné
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 2,5decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 4lžíceOlej olivový
- 600gramůHovězí roštěnka vys. peč.
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
812 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
48 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
820 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Žampiony omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na plátky. Sýr a párky nakrájíme na malé kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Vejce metlou rozšleháme v misce. Masox v hrnku rozmícháme s vodou a necháme na ohni přejít varem.
- 2V pánvi rozehřejeme část oleje, na něm krátce podusíme nakrájené žampiony. Za stálého míchání přidáme rozšlehaná vejce, opepříme, osolíme a mícháme, až zcela ztuhnou.
- 3Hovězí maso omyjeme a osušíme, prořízneme do něj kapsu a tu naplníme směsí žampionů a vajec, nakrájeného sýra a párků. Kapsu proti rozevření zajistíme párátky nebo grilovacími jehlami.
- 4V zapékací míse nebo pekáči rozehřejeme zbylý tuk, maso na něm prudce opečeme ze všech stran a vyjmeme ho.
- 5Na oleji po pečení masa osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme k ní rajčatový protlak, promícháme a po chvíli přilijeme část vývaru z Masoxu. Maso vrátíme zpět do pánve a dusíme na mírném ohni doměkka. Během dušení maso občas obracíme, poléváme vypečenou šťávou a v případě potřeby podléváme masoxovým vývarem. Když maso začne měknout, odkryjeme pokličku a maso dopečeme v troubě, předehřáté na 200 stupňů Celsia. Měkké upečené maso s kůrčičkou vyndáme z pekáče a naporcujeme.
- 6Do šťávy přimícháme smetanu s moukou a důkladně ji provaříme. Pak do omáčky vložíme porce masa a necháme vše prohřát.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.