Šumavská kyselice
45 min.
Ingredience
- 5kusůBrambory
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceKopr čerstvý
- 0,5lžičkaKmín celý
- 0,5litrMléko kefírové
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
148 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
5 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
3 g
Cukr
62 mg
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme, nadrobno nakrájíme a uvaříme v osolené vodě doměkka.
- 2Potom k bramborám přilijeme kyselé mléko rozšlehané s moukou a polévku okmínujeme. Chvíli povaříme, přidáme nasekaný čerstvý kopr a nakonec vmícháme žloutek - už nevaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.